Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Τέχνη και ψυχροπολεμική διπλωματία : Διεθνείς εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα (1950-1967)

Συντελεστής(ές): Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΛεπτομέρειες δημοσίευσης: Θεσσαλονίκη : University Studio Press, 2019Περιγραφή: 420 σ. : εικ. ; 24 εκISBN:
  • 978-960-12-2444-2
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 707.4
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Ταξιθετικός αριθμός Κατάσταση Ημερομηνία λήξης Ραβδοκώδικας
Βιβλία Βιβλία Βιβλιοθήκη ΕΜΣΤ 707.4 ΑΔΑ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) Διαθέσιμο FD000009976

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται για πρώτη φορά σε έκταση μεγάλης κλίμακας διεθνείς εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στη διάρκεια των δεκαετιών 1950 και 1960. Μέσα από πέντε σημαντικές εκθέσεις αναδεικνύονται οι πολιτικοί, ιδεολογικοί και θεσμικοί δεσμοί που απέκτησε η Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη: πρόκειται για τη φωτογραφική έκθεση "Οικογένεια του Ανθρώπου" (1958), την έκθεση της συλλογής Σταύρου Νιάρχου (1958), τη ζωγραφική έκθεση "Ο Caravaggio και οι συνεχιστές του" (1962), την ιστορικής σημασίας "Βυζαντινή τέχνη - Τέχνη Ευρωπαϊκή" (1964) και τα εντελώς πρωτότυπα "Παναθήναια γλυπτικής" (1965). Μέσα από την αναλυτική τους παρουσίαση διαφαίνονται οι μέθοδοι, οι αρχές και το δίκτυο συνεργασιών των επιμελητών τους, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη Δύση στον χώρο του πολιτισμού.Το βιβλίο στοχεύει στη σκιαγράφηση των προτύπων που προβλήθηκαν και καλλιεργήθηκαν και των τρόπων με τους οποίους το ελληνικό κοινό προσανατολίστηκε σε νέες πολιτιστικές αξίες στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha